Freediving & Yoga & Adem

Freediving & Yoga & Adem

               Be free to dive.

                    Be free to dream.

               Be free to be.

      Be free.

                                                                              Żaneta

Yoga& freediving_GOZO

Free to dive = Freediving = holding your breath

Ik was meer dan 30 jaar bang van het water. Op een gegeven moment heb ik besloten om er iets aan te doen. Omdat ik al yogadocente was hoorde ik vaak dat freediving een sport is waar yoga heel goed van pas komt. Je werkt veel met je adem en je mind. Het is soort van mindfulness. Leer je lichaam nieuwe sensaties te ervaren. Hoe kan je relaxed in het water liggen tojdens de discomfort van het inhouden van je adem?Dat was een raadstel voor mij. En doodseng. Door nieuwsgierigheid en m’n wil om mijn angsten te overwinnen heb ik me ingeschreven voor een cursus freediven.
Het freediven zelf is moeilijk te beschrijven, je moet het zelf ervaren.

Freediving is niet alleen een fysieke maar vooral ook een mentale uitdaging. Je leert het ongemak van niet ademen en teveel co2 in je bloed te accepteren en te ontspannen. Je bent bewust van je lichaam en je adem. Je komt vaak echt tot jezelf. Het is een prachtige, zware en heel uitdagende ervaring.
Na 2 minuten onder water heb ik al een prachtige rust in me die ik meestal pas na 20-30 minuten meditatie op mijn yogamatje kon vinden.

Als je één keer je innerlijke rust vindt dan ga je het weer opzoeken. Het wordt je grootste verlangen.

Yoga4Today_freedivoing_gozo6
 Yoga4Today_freedivoing_gozo2

Categories: freediving, Yoga

Tags:, , ,